Помощникът на Тръмъп по националната сигурност Хърбърт Макмастър заяви, че са необходими решителни действия, а не просто гръмки изявления.

САЩ считат, че всички цивилизовани  страни в света трябва да привлекат Русия и Иран към отговорност за това, че те уж допускат продължаване на зверствата и насилието в Сирия.

Тази гледна точка изрази в четвъртък помощникът на президента на САЩ по национална сигурност Хърбърт Макмастър по време на речта си в Музея на Холокоста във Вашингон.

«Всички цивилизовани държави трябва да привлекат към отговорност Иран и Русия за тяхната роля в допускането на по-нататъшни зверства и насилие в Сирия», заяви той.

«Ако Иран и Русия не престанат да допускат зверствата на режима на президента на Сирия Башар Асад и не действат в съответствие с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, всички държави трябва не просто да правят гръмки изявления, а да действат по-решително», добави Макмастър.

Според него, «настана време да се използват сериозни политически и икономически мерки по отношение на Москва и Техеран».

«Асад не бива за остава безнаказан за престъпленията си, както и неговите спонсори’, заяви съветникът на Тръмп.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ;