Ако поправката бъде приета, Великобритания ще замрази активите на руснаците, съпричастни към нарушаване правата на човека.

Ще бъдат анулирани техните визи.

Правителството на Великобритания ще ускори разглеждането в парламента на така наречената Поправка Магнитски към законопроекта за пране на пари.

Това заяви премиерът на Великобритания Тереза Мей пред депутатите в парламента

«Правейки това, ние изпълняваме своята част от световните усилия по оказване на натиск върху тези, които са свързани с нарушенията около Сергей Магнитски. Надявам се…, че поправката ще получи подкрепа от всички партии», каза Мей.

Тя отбеляза, че представените от нея мерки за натиск върху Русия не са насочени срещу обикновените руснаци.

«Много руснаци избраха тази страна за свой нов дом, те спазват законите и внасят приноса си за развитието на страната Ние трябва да продължим да подкрепяме това. Ние нямаме разногласия с руския народ, постигнал в историята си големи достижения», добави Мей.

По-рано Мей заяви в парламента, че британското правителство е заинтересувано от приемането на Поправката Магнитски.

Законопроектът предполага въвеждането на забрана за издаване на визи и замразяване на активите на лица, съпричастни към нарушаване правата на човека.

Законопроектът за Санкции (за Нарушаване правата на човека и корупция) е внесен от депутата-лейбърист Иън Остин и се отнася за чуждени, които нямат британски и европейски паспорти.

Парламентаристите единодушно подкрепиха законопроекта, което означава, че той е минал на първо четене.

Второто четене е планирано за юни 2018 година.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ;