Превод:

Президентът на Русия Владимир Путин има намерение да напрови в Крим «дързък митинг» напук на ЕС, който неотдавна продължи санкциите срещу Москва заради продължаващата «окупация» на полуострова, пише  The Times.

По такъв начин, според изданието, руският президент иска да се възползва от патриотичния ентусиазъм, а също да повиша гласуването на изборите, които ще се проведат тази неделя.

Съдейки по всичко, решението на Путин да завърши своята предизборна кампания в Крим трябва да послужи като шамар към Брюксел за санкциите, наложени за «завземането» на региона и «военната интервенция» в източна Украйна.

Президентските избори, които ще се състоят на 18 март, съвпадат по дата с годишнината от обявяването на Крим за руски.

В навечерието на изборите ще бъде показан филма «Крим», който представя «анексията» като славна победа.

Кулминация на визитата на Путин в Крим ще бъде митингът в града-герой Севастопол, известен със своята съпротива срещу немската армия по време на Втората световна война.

Скоро след «анексията» популярността на Путин на вълната на патриотизма скочи рязко.

Оттогава «кримският ефект» малко отслабна, но много руснаци и до днес разглеждат «завземането на украинската територия» като триумф на Русия.

Когато в новия документален филм питат руския президент, при какви обстоятелства Русия може да върне Крим на Украйна, Путин отговаря:

«Вие какво, полудяхте ли? Няма такива обстоятелства и никога няма да има».

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник:https://www.thetimes.co.uk/edition/world/putin-to-stoke-patriotic-fervour-with-crimea-rally-d75c

Тагове: ; ; ; ; ;