Американският държавен секретар Рекс Тилърсън, уволнен вчера от президента Доналд Тръмп, каза, че след края на работния ден делегира всичките си отговорности на заместника си Джон Съливан и ще напусне поста си на 31 март, предаде Ройтерс.

«Най-важното е да се гарантира организиран и плавен преход във време, когато страната продължава да се сблъсква със значителни политически изпитания и предизвикателства за националната сигурност», каза Тилърсън пред репортери в препълнената зала за брифинги на Държавния департамент.
Тилърсън отбеляза, че натискът на международната общност върху Северна Корея е бил по-ползотворен от очакваното, посочва Франс прес. В краткото си изявление той назова няколко постижения, започвайки със Северна Корея.

«Работейки със съюзниците ни, ние надхвърлихме очаквания на почти цял свят с кампанията за натиск върху Пхенян», каза той.
Досегашният първи дипломат заяви, че предстои още много работа, за да се отговори на «обезпокоителните» действия на Русия. В прощалната си реч Тилърсън каза, че руското правителство трябва много внимателно да прецени как действията му да служат най-добре на интересите на руския народ и света в по-широк план. Движението по сегашната им траектория вероятно ще доведе до по-голяма изолация, което не е в интерес на никого, отбеляза той, цитиран от ДПА, бта

Тагове: ; ;