Върналият се от пътуването в най-западния украински регион депутат от Върховната рада Юрий Береза не намери там Украйна.

Береза, известен с неадекватните си изявления и призиви от типа «да се изгорят кримчаните при освобождаването на полуострова и да се разстрелят хората, които са закичени с георгиевски лентички, да се създадат концлагери за привържениците на «руския мир» в Украйна», връщайки се от пътуването си в Закарпатието, заяви, че «този регион върви по пътя на Крим».

«Закарпатието е псевдорепублика в състава на Украйна. Обиколих много села. За съжаление, Украйна въобще не я видях там! Признавам, че там видях псевдорепублика.

По същия начин всичко започна в Крим», заяви Береза.

За случващото се Береза обвини Кремъл, който водел «хибридна война срещу остатъците от Украйна».

Коментирайки изявлението директорът на Центъра за геостратегически експертизи Валерий Коровин изрази убедеността си, че случващото в Закарпатието е провокирано от действията на украинското ръководство, насочено към унифициране, което неизбежно провокира съпротива от страна на етносите, населяващи Украйна.

«Украйна е нееднородна, полиетническа, многообразна и поликултурна.

Именно затова опитът да се създаде там единна гражданска политическа нация чрез унификация води страната към разпад.

Същото може да се каже за която и да е държава от постсъветското пространство — Грузия, Молдова или дори Русия.

Това са традицонни пространства, които се разпадат, когато в тях се използват европейските подходи по отношение на националното строителство», обясни Коровин.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;