Американците не бива да се вълнуват от «ядрените заплахи» от страна на Русия. Това в своето неотдавнашно интервю заяви директорът на ЦРУ Майк Помпео, предаде  Politico.

Изданието припомня, че неотдавна Владимир Путин «се е похвалил» с новите системи на въоръжение, които, според неговите думи, притежават неограничен радиус на действие.
Помпео твърди, че всичко, за което е споделил руският президент, не е било сюрприз за американската разузнавателна общност.
«Ние, както и нашите братя в Министерството на отбраната, внимателно следим всичко това. Американците могат да бъдат сигурни: ние много добре разбираме какво представлява руската програма и как трябва да постъпим, за да обезпечим по-нататъшната защита на американците от заплахите от страна на Владимир Путин», подчерта главата на ЦРУ.
Според чиновника, властите в САЩ «са напълно съсредоточени» върху желанието да не изостават от новите военни или кибернетични заплахи, каквито и да са източниците им.
«Всеки път, когато се усъвършенстват някакви системи за въоръжение, било то от Русия или Китай, Америка трябва да е сигурна, че ние имаме адекватна защита от тях», отбеляза Помпео.
Превод и редакция: Петя Паликрушева
Източник:https://www.politico.com/story/2018/03/11/russia-nuclear-threat-pompeo-trump-454369
 

Тагове: ; ; ; ;