Мнението на Фил Батлър, американски аналитик, политолог и експерт по Източна Европа по повод отравянето на Сергей Скрипал:

«Бихме били наивни, ако допускаме, че  последната провокация не е част от по-мащабен план, например за удар по предстоящия шампионат по футбол.

Ако имаме предвид предстоящите избори в Русия, но стават ясни минимум три основни цели чрез тази провокация: да се атакува Владимир Путин за предупреждението му за бойните глави, да се намесят в изборите и да стартират процеса на забрана на западните футболисти да посещават Русия.

Преди десет години разказите за «шпиони срещу шпиони», което днес виждаме, лесно биха били квалифицирани като «теории на заговора».

Както виждаме, отново и отново «заговор» — това е реалността.

Разбира се, вижда се явното отчаяние на британците и американския елит, което ни показва наличието на т.нар. «дълбока държава» — очевидно този план е задействан наново.

Тереза Мей и колегите й бият барабана на войната. Днес в парламента се вихри твърда риторика, но това може да е изплашеният отговор по ядрените предупреждения на Путин.

Надяваме се, че всичко това няма да отиде твърде далеко.

Разведряването във въоръжаването отиде в небитието».

News Front


 

 

 

 

 

Тагове: ; ;