Инцидентът с подводницата „Курск“ е последствие от запуснатото състояние на руските въоръжени сили след разпадането на Съветския съюз. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от „Московский комсомолец“, предава Агенция Фокус.

„След разпадането на Съюза имахме огромни икономически и социални проблеми. Това не можеше да не повлияе на армията“, съобщи руският държавен глава в документалния филм на Андрей Кондрашов „Путин“.

Според неговите думи, трагедията с „Курск“ е била проявление на общото състояние на въоръжените сили.

„Защо да таим греховете си, много добре знаем в какво състояние тогава се намираше армията. Затова, казано честно, няма нищо удивително в това, но трагедията е колосална. Толкова много хора загинаха“, заяви Путин.

В началото на януари прессекретарят на избирателния щаб на Путин и политически анализатор на ВГТРК Кондрашов съобщи, че е заснел нов документален филм за руския държавен глава. Журналистът отбеляза, че зрителите ги очаква „максимално открит Путин“. По-рано Кондрашов засне още един документален филм за руския президент – „Валаам“.

Атомната подводница „Курск“ катастрофира в Баренцово море на 12 август 2000-ата година. Всички 118 члена на екипажа загинаха.

Руският президент Владимир Путин е наредил пътнически самолет да бъде свален със стрелба заради съмнения, че носи взрив на борда си, а целта му е откриването на Олимпиадата в Сочи през 2014 г., разкрива самият той в нов филм, съобщава междувремено OFFNews.

В двучасовия документален филм, публикуван онлайн, Путин разказва, че преди началото на Игрите му е било докладвано за похитен самолет, излетял от Турция за Украйна. Тревогата се оказала фалшива и самолетът не бил свален.

Филмът «Миропорядок 2018» излиза в навечерието на президентския вот в Русия, в който Владимир Путин отново е водещият кандидат, припомня OFFNews.

Тагове: ; ; ; ; ;