Русия и до днес не е пуснала в масово производство своя нов танк Т-14 на платформата «Армата», независимо от това, че обществеността го видя официално още през далечната 2015 година, пише  Business Insider.

Изданието решило да поговори с екипаж на американския  Abrams и да изясни, какво мислят танкистите на САЩ за «руския танк от следващото поколение».

Членовете на екипажа  Abrams стигнали до еднакво мнение, че «Армата»  е «достойна платформа», само нейната система за автоматично зареждане и автоматизираната кула не им се сторили практични», подчертава  Business Insider.

В разговор с журналистите на изданието американските танкисти нарекли също нереалистично намерението на руската страна да направи «Армата» в бъдеще танк без екипаж, който да бъде управляван дистанционно.

«Считах, че руснаците обичат да правят неща, подобни на автомат Калашников, които могат да са в кал или лед, но да продължават да стрелят», отбелязва един от членовете на екипажа на  Abrams. — Имам чувството, че, в случая с Т-14 руснаците са насочили вниманието в погрешната посока, за да се представят».

News Front

Източник: http://www.businessinsider.com/us-abrams-crew-on-russia-t-14-armata-tank-2018-3

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;