Принц Уилям не планира пътуване до Световното първенство по футбол 2018, което ще се проведе в Русия, съобщава The Daily Telegraph. Изданието отбелязва, че най-големите международни футболни състезания обикновено не минават без неговото присъствие, защото принц Уилям оглявява Футболната асоциация на Англия.

Очаква се, че за пръв път от десетилетия насам, нито един от старшите членове на британското кралско семейство няма лично да подкрепи Англия. Освен това, не само принц Уилям, но брат му Хари няма да присъстват на първенството  за първи път от 16 години насам.

Изданието отбелязва, че пристигането на принц Уилям на шампионата е под съмнение след инцидента с отравянето на бившия руски двоен агент Скрипал и дъщеря му.

Изданието съобщава, че тази година принцът може да се ограничи само със срещи с националния отбор по футбол на Англия в навечерието на турнира.
 
«Трудно е да си представим, че Обединеното кралство ще бъде представено по обичайния начин на Световното първенство в Русия», — коментира ситуацията министърът на външните работи Борис Джонсън тази седмица.

Според министър-председателя, правителството ще разгледа «дали министрите и други делегати да присъстват на първенството в Русия.»

Членове на британския кабинет, включително и спортния министър Трейси Крауч, отказват участие в Световната купа 2018 в случай, че участието на Русия в инцидента в Солсбъри бъде доказано, съобщава The Daily Telegraph.

News Front

Източник: https://www.telegraph.co.uk/news/2018/03/07/prince-william-will-not-attend-world-cup-russia/

Тагове: ; ; ; ;