Сирийското знаме бе вдигнато от местните жители в най-голямата крепост на терористи в Източна Гута, така гражданите подкрепиха операцията на Въоръжените сили на САР в предградието на Дамаск.

Преди денонощие бе извършена провокация — терористи направиха снимки, които уж доказват използването на хлор от правителстената армия.

Скандално известната организация «Белите каски» за пореден път публикува серия от скандални снимки, които показват хора с кислородни маски, които «биват спасявани от Белите каски».

Такава фотосесия може да бъде заснета от всеки желаещ в домашни условия дори, а твърденията ще са, че това са последствията от ядрен удар.

По-долу публикуваме снимки от вчера, които са направени от реални мирни жители в град Хамурия, които вдигат сирийското знаме над главния площад на града.

Активистите в социалните мрежи вече потвърдиха локацията с помощта на спътникови снимки от тази местност.

По данни от арабските СМИ, правителството на САР води преговори с местните лидери от Хамурия и Месраба, за да неутрализира терористите и да предаде двата града на сирийската армия.

Във видеото е виждат мирни жители от град Хамурия, които издигат сирийското знаме на основния площад на града си.

На други кадри се виждат група млади хора, събрали се около тунел, които призовават терористите да се махнат от града.

«Искаме тези бойци да напуснат. Искаме Асад», вика един от тях.

Съобщава се, че членовете на бандитските части в предградията на Дамак са започнали да извършват масирани арести на всички, които биха могли да са свързани с издигането на сирийски знамена и на всички, които се подозират в лоялност към властта.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ;