Съветникът на спикера на парламента на Иран Хосейн Амир Абдулахиан подчерта, че командващият силите със специално предназначение «Кудс» от Корпуса на стражите на Ислямската революция генерал-майор Касем Солеймани е предоставил на министерството на външните работи документи, доказващи, че САЩ са в съюз с ИДИЛ.

«Когато бях в МВнР, имах среща с генерал Солеймани, той ми даде документи и ми каза да ударя с тях по лицето Запада и ООН», каза Амир Абдуахиан.

«Генерал Солеймани ме помоли също да кажа на външния министър Мохамад Давад Зариф да не води и ядрените преговори със САЩ, но, ако възникне необходимост, той може да покаже тези документи и да каже на американците, че това е нещото, което те са замислили», добави той.

Съветникът сподели, че документите, предоставени на генерал Солеймани, съдържат точна информация за географското разположение и точните детайли от сговора между САЩ и ИДИЛ.

«Когато Мосул в Ирак бе под окупацията на ИДИЛ, американски А-330 е кацнал в летището на Мосул, американски генерали са излезли от самолета, а военната техника е била разтоварена», споделил генералът.

«Във VIP-залата на летището американските генерали са разговаряли с лидерите на ИДИЛ в Мосул в продължение на три часа и 23 минути, а след това са се качили в  самолета и са отлетели», добави той.

Американците са докарали за ИДИЛ оръжие и оборудване, от което се нуждаели терористите.

«На друго място три американски вертолети се приземили и доставили  военна техника на старши главатар на ИДИЛ», заяви генерал Солеймани.

Според чиновника, когато през последните месеци били арестувани много командири от ИДИЛ, американците прибегнали към различни методи за обезпечаване на сигурността им, както и до военни методи, за да бъдат евакуирани болшинството лидери на ИДИЛ под предлог, че тези хора били в обсада и е повече от необходимо да се прекрати огънят. Горното е обсъждано също с ООН.

«По-късно ми изясниха, че американците са хванали няколко от тези, които след това са били евакуирани в северен Афганистан, а някои — в Либия и други места в южната част на Йемен», каза той.

Местни източници твърдят, че американските вертолети са евакуирали командири от ИДИЛ от Дейр ез-Зор в провинция Хасаке в Сирия.

Върховният лидер на Иран аятолах Сейед Али Хаменеи неотдавна публикува предупреждение, че САЩ предислоцират ИДИЛ в Афганистан.

Прехвърляйки ИДИЛ от Ирак и Сирия в Афганистан, САЩ се опитват «да оправдаят продължаване на присъствието си в региона и да създадат безопасност за ционисткия режим», каза върховния лидер на Иран в края на януари.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;