Водещият церемонията по връчване на наградите «Оскар» Джими Кимъл се пошегува за «руската намеса» по време на президентските избори в САЩ през 2016 година, предаде  Mediaite.

«Най-малкото знаем, че в тези избори Путин не се е намесвал», каза водещият, когато в категорията «Най-добър пълнометражен документален филм» спечели филмът «Икар», в който се говори за държавната система за подкрепа на допинга в Русия.

Кимъл не пропусна и другите политически дейци.

Например, по отношение вицепрезидента на САЩ Майк Пенс той припомни изказванията му, насочени срещу ЛГБГ-общността.

«Правим такива филми, като «Наречи ме със своето име», не заради парите. Снимаме ги, за да разстроим Майк Пенс», цитира авторът на статията думите на Кимъл.

Той се пошегува и за това, колко често Доналд Тръмп публикува съобщения в Туитър, заявявайки, че във всеки един момент от церемонията може да се очаква «буря от туитове от президентската тоалетна».

Освен останалото, Кимъл не пропусна и телевизионния канал  Fox News, шегувайки се за средната възраст на неговите зрители.

«Днес «Оскар» навърши 90 години, а това означава, че вероятно в момента той си седи у дома и гледа  Fox News», — цитира Mediaite думите на Кимъл. 

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник:https://www.mediaite.com/online/after-documentary-on-russian-doping-wins-oscar-kimmel-jokes-

Тагове: ; ; ; ;