Въоръжените сили на САР провеждат мощно настъпление в предградията на Дамаск, опитвайки се да ги прочистят от терористи и да обезопасят столицата от нападения.

За последната седмица и половина бандитите са изгубили около 40 % от контролираната от тях територия.

Докато сирийските правителствени войски се сражават с джихадистите в Източна Гута, западните СМИ разпръскват пропаганда в полза на терористите.

CNN е готова да ни запознае с ново момиченце, което уж било пострадало от сирийските сили, както в миналото ни промиваха мозъците за момиченцето Бана от Алепо.

Този път детето се казва Мохамед Найем — CNN показва видео, записано от някакво подрастващо дете, наричайки го военен репортер от Източна Гута.

В ъгъла на видеото се появява надпис «CNN не гарантира достоверността на това видео».

Така се хвърлят наново семената на лъжата

Кореспондентът на RT Дан Коен се свърза с журналиста Джонатан Алперие, който написа книга за пребиваването в плен при джихадистите.

Той е бил пленен от терористите от Свободната Сирийска армия в рамките на 91 дена, докато не бил откупен със съдействието на сирийското правителство.

«В този котел са ислямисти. Трябва да осъзнаете, че, ако отивате там, могат да ви отвлекат или да ви убият», казва Алперие.

Източна Гута в момента се контролира от цяла поредица от терористични групировки, сред които  «Джейш ал-Ислам», «Файлак ар-Рахман», «Ахрар аш-Шам» и  «Тахрир аш-Шам».

«Джейш ал-Ислам» е известна с това, че използва жени-алавитки в клетки в качеството им на живи щитове.

Алперие твърди, че използването на такива видеа, заснети неизвестно от кого, това е нарушение на журналистическите стандарти.

Ако внимателно разгледаме акаунта на Найем в Туитър, можем да видим, че първи негов приятел е станал някой си Кусай Нур.

Самият Нур е приятел в Туитър с продуцента на новинарската програма на CNN.

Американското издание  BuzzFeed твърди, че Нур е по-големият брат на Найем, за което и самият той разказва.

А ето и страницата на Нур във Фейсбук: на свободен достъп са публикувани снимки, на които той позира с терористи от  «Джейш ал-Ислам» и «Файлак ар-Рахман». Нур споделя и последните новини за Абу Мухамед ал Джулани — лидерът на «Джебхат ан Нусра» — сирийското подразделение на Ал Кайда.

Сред множеството акаунти, които чете Найем е водещият от CNN Майкъл Вайс.

Вайс не се притеснява да публикува снимки, на които позира с терористи-ислямисти от Алепо.

Е, как мислите, каква целят западните СМИ, позовавайки се на новини с неясен или ислямистки произход, а още повече на главорези-джихадисти?!

През септември 2016 година тогавашният държавен секретар на САЩ Джон Кери се срещна с представители на сирийската т.нар. опозиция.

Записът от разговора е в интернет.

В разговора Кери признава, че терористичната организация ИДИЛ в буквален смисъл е получила зелена светлина, за да бъде използвана и в бъдеще за сваляне на законния президент на САР Башар Асад.

Добре известната ни американска тактика на «контролирания хаос».

 

 

Тагове: ; ; ; ;