6 март 2018-Нюз Фронт.

Временната комисия на Съвета на Федерацията по защита на държавния суверенитет и предотвратяване на намесата в делата на Русия представи голям ежегоден доклад за дейността на властите на САЩ за последните седемдесет години- периода обхваща 1946- 2017 години.

 

 

Според техните разчети, американците са се намесвали във вътрешните работи на 60 държави в това число и Русия, не по-малко от 120 пъти.

 

Сенаторите определиха САЩ като абсолютен и несъмнен лидер по противоправни действия.

В документа се отбелязва, че Белия дом в началото на  XXI век е планирал да смени политическия строй в 50 държави като проведе в тях глобална демократична революция.

 

» Комисията обръща внимание, че въпросния курс е бил обявен 5 години преди началото на така наречената арабска пролет и 11 години преди киевския Майдан.»

 

 

От Съвета на Федерацията посочват, че най-често намесата във вътрешните дела на други държави се е извършвала от американските власти за разрешаването на собствените им вътрешнополитически задачи, включително междупартийни гонки между републиканци и демократи за президентския пост.

 

От горната палата на парламента също така отбелязаха, че от средата на миналия век американските политици публично са обосновавали своето неотменимо право повсеместно да се бъркат в суверенните дела на другите.

Като потвърждение на думите си  сенаторите цитират президентите на САЩ Хари Труман и Дейвид Айзенхауер.

 

В документа се подчертава, че намесата на САЩ се е извършвала с използването както на военни, така и на невоенни методи, например, с използването на помощта на «по-малките си партньори», а особено зависимите от тях международни организации, особено НАТО.

 

Освен това, сенаторите не изключват, че груби провокации, включително с използването на кибератаки, са възможни в дните преди началото на президентските избори в Русия, а също и в деня на самите избори — 18 март 2018 година.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;