На държавните служители в САЩ е забранено при изпълнение на задълженията си да демонстрират символика от предизборната кампания на действащия президент Доналд Тръмп, защото той фактически е обявил за намерението си да се кандидатира за поста държавен глава на изборите през 2020 години. Това съобщава CNN.
По данни на телевизионния канал, в Закона Хетч, според който на служителите във федералните органи се забранява да се занимават с активна политически дейност при изпълнение на задълженията си, са били внесени нови допълнения.

«Забраната има широк характер и обхваща не само визуални средства за връзка (включително електронна поща и социални мрежи), които в явна форма се използват за или против преизбирането на президента Тръмп», се отбелязва в допълнението към закона.

Забраната се разпространява върху носенето, демонстрирането и раздаването на предмети с лозунга Make America Great Again («Да направим Америка отново велика»), всички материали от предизборната кампания на Тръмп през 2016 и 2020 години. Същото се отнася за хаштаговете  #MAGA (Make America Great Again) и #ResistTrump в социалните мрежи и неофициалните снимки на действащия президент.

По-рано от Белия дом заявиха, че Доналд Трмъп е готов за борбата с всички възможни кандидати за поста държавен глава през 2020 година.

 

 

 

Тагове: ;