Специалният представител на Държавния департамент на САЩ за Украйна Курт Волкер по време на дискусия в аналитичния център  Hudson Institute заяви за необходимостта да се ликвидират ДНР и ЛНР, защото те не съответстват на Конституцията на Украйна, пише «Левый берег».
«Така наречените Луганска Народна Република и Донецка Народна Република са образования, които са създадени от Русия, за да помогнат да се маскира ролята на Руската Федерация и да се укрепи продължаващият конфликт. Те трябва да бъдат ликвидирани», подчерта Волкер.
Той отбеляза също, че в конституционното устройство на Украйна няма място за ДНР и ЛНР.
«Минските споразумения са насочени към възстановяване суверенитета и териториалната цялост на Украйна, тези образования трябва да изчезнат», отбеляза специалният представител на САЩ.
Волкер също изрази надежда, че миротворческата мисия на ООН в Донбас ще се превърне в средство за въплъщение на Минските договорености.
Според него, миротворците трябва да създадат преходния период за предаване контрола в Донбас отначало от Русия към ООН, а след това на Украйна, съобщава  «Левый берег».
Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: https://lb.ua/society/2018/03/03/391731_dnr_lnr_neobhodimo.html

Тагове: ; ; ; ; ;