Бившият кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън заяви, че нейният опонент в президентската надпревара през 2016 година Доналд Тръмп не предприема достатъчно активни мерки, за да предотврати повторение на «намесата» на Москва в американските избори, предаде  Fox News.

«Твърдя като бивши държавен секретар и като гражданин на САЩ: руснаците все още са тук.
Специалистите от нашите разузнавателни агенции умоляват Тръмп да започне да действа. Ще игнорира ли той и в бъдеще този проблем или ще капитулира, или ще защити нашата страна?», написа Клинтън в своя Туитър.
 По данни на Fox News, Клинтън е цитирала от американските СМИ изявлението на директора на Агенцията по национална сигурност на САЩ Майк Роджърс, който във вторник заяви по време на слушанията пред американски сенат, че, макар правителството на страната да «предприема определени стъпки в борбата с руската намеса, това вероятно не е достатъчно».
Както отбелязва  Fox, новите данни за операцията на Москва по намесата в президентските избори през 2016 година за първи път са публикувани този месец в рамките на изнесеното от Министерството на правосъдието на САЩ обвинително заключение по отношение на 13 граждани на Русия, заподозрени в организирането на кампания.
Изданието пише още, че Клинтън отдавна твърди, че причина за нейното поражение е била именно руската намеса, а също редица други фактори», припомня журналистът.
В същото време Министерството на правосъдието на САЩ също е успяло да установи, че отделни стъпки Русия е предприела още през 2014 година, подчертава авторът на статията.
Във връзка с това редица политици-републиканци обвиняват администрацията на предшественика на Тръмп Барак Обама в това, че тя е «проявила бездействие» по отношение на подобни посегателства от страна на Москва, се казва в материала.
Превод и редакция: Петя Паликрушева
Източник: http://www.foxnews.com/politics/2018/02/28/hillary-clinton-accuses-trump-surrender-over-russian-election-interference.html

Тагове: ; ; ; ;