Компанията на Джаред Къшнър, зет и съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, е получила заеми на обща стойност над половин милиард долара от две финансови организации след срещи на високопоставени техни представители в Белия дом, съобщи в. «Ню Йорк таймс», цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес.
Миналата година Джаред Къшнър се е срещал няколко пъти с Джошуа Харис, един от основателите на фонда «Аполо глобал мениджмънт» и е разговарял с него за пост в Белия дом, който той не е получил, съобщава вестникът. През ноември 2017 г. обаче фондът е разрешил отпускането на заем от 184 милиона долара на компанията на Къшнър.

Зетят на президента се е срещнал и с главния изпълнителен директор на банката «Ситигруп» Майкъл Корбат. Малко след това компанията «Къшнър» е получила заем от 325 милиона долара.
Кристин Тайлър, говорителка на компанията, потвърди заемите, но отхвърли като неоснователни всякакви подозрения, че постът на Къшнър в Белия дом е повлиял на отношенията с финансовите институции. Статии като тази във в. «Ню Йорк таймс» се опитват да очернят замесените компании и финансови институции, като намекват за връзки, които не съществуват, добави тя пред Ройтерс.
По-рано снощи беше съобщено, че банковата администрация на щата Ню Йорк е поискала от «Дойче банк», «Сигначър банк» и «Ню Йорк къмюнити банк» информация за заемите, отпускани на компанията за недвижими имоти, собственост на семейството на Джаред Къшнър, припомня АФП, бта

Тагове: ; ; ;