Близката сътрудничка на американския президент Доналд Тръмп, директорката на комуникациите на Белия дом Хоуп Хикс, подаде оставка вчера, предадоха световните агенции.
Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че не е ясно кога точно Хикс ще предаде функциите си. Сандърс уточни, че оставката не е свързана с показанията на Хикс пред членове на комисията по разузнаване към Камарата на представителите на Конгреса при разследване за Русия и изборите в САЩ през 2016 година.
Хикс беше и говорителка на Тръмп по време на предизборната кампания през 2016 година. Във вторник тя отговори на въпроси за кампанията и за преходния период до встъпването на Тръмп в длъжност през януари 2017 г., но отказа да обсъжда ролята си в управлението, включително участието си в подготвянето на изявление през юли 2017 г., погрешно интерпретирало среща в «Тръмп тауър» през юли 2016 г., включвала най-големия президентски син Доналд Тръмп-младши, други сътрудници на президента и руската служителка Наталия Веселницкая.

В. «Ню Йорк таймс» съобщи, че Хикс е заявила пред колеги, че е постигнала това, което е смятала за възможно на поста си.
«Хоуп е фантастична и свърши прекрасна работа», заяви Тръмп, коментирайки решението й, и добави, че тя ще му липсва. «Убеден съм, че в бъдеще отново ще работим заедно», каза той.
Хикс заяви, че няма думи, с които да изрази благодарността си към президента, без да коментира причините за оттеглянето си, бта

Тагове: ; ; ;