Превод:

След поражението при атаката над САЩ и СДС  ( Syrian Democratic Forces — SDF)  в Deir Ezzor, сирийските военни обявиха за подготовката на друга атака в този  регион, този път в значително по-голям мащаб.

Според съобщенията, частите на 5-ти сирийски легион, сирийският филиал на Хизбулла и жадуващите за реванш руски «наемници» укрепват силите си, изграждат фортификационни съоръжения и се подготвят за бойни действия в западния бряг на река Ефрат.

В  официалното съобщение на сирийските въоръжени сили се посочва, че в Дейр ез Зор ще се проведе най-крупната операция по изтласкването оттам на силите на  ИДИЛ или близки до терористите.
Реалната причина за предстоящата операция е желанието да се завземат нефтените местонаходища, които в момента са под контрола на САЩ и СДС, пише изданието.

Крайният срок за провеждането на операцията на Сирийската арабска армия е след няколко седмици.

Това е направено, вероятно, се посочва в статията, за да се изплашат намиращите се в този регион американски войски преди началото на нападението.

За разлика от неотдавнашното неуспешно неочаквано нападение на така наречените руски наемници, предстоящите бойни действия ще се извършат главно от крупните подразделения на сирийските и иранските (няколко хиляди) сухопътни войски, които от въздуха ще бъдат прикривани от руските ВКС.

САЩ, разбира се, също се подготвят за нови атаки и считаj, че, макар да са били изненадани от неотдавнашното нападение, са успели безпощадно да превърнат в прах нападателите, пише изданието.

Авторът добавя, че най-голямо безпокойство сред американците и СДС вероятно е зловонието на 10 000 вражески трупове, разлагащите се около тях в продължение на няколко седмици след сражението, пише изданието.

Другата много реална тревога е повишената вероятност от пряк сблъсък лице в лице между американски и руски ВВС, защото те ще се движат във въздушното пространство над бойното поле, опитвайки се да подкрепят сухопътните войски на своята страна, добавя авторът.

News Front

Източник: https://www.funker530.com/author/will/

Тагове: ; ; ; ;