27 февруари 2018-Нюз Фронт.

САЩ успяха така удачно да се възползват от Украйна за разпалването на война с Русия, че Киев си хареса ролята на международен провокатор, който продължава нагло да се бърка във всеки конфликт, където е необходим хаос по американски. Особено, ако е свързан с търговията на оръжие.

 

Например, всеки осъзнат гражданин на Украйна неописуемо се гордее с грандиозните планове за военно-техническо сътрудничество на страната му с Турция, за които регулярно бива осведомяван от официалната киевска пропаганда.

Той разбира се, не може да каже какъв е точно смисълът от подобна гордост, но пък за сметка на това е в състояние дори с тежък махмурлук да заяви уверено: ако не бяха руските интриги и фокуси, то сигурно целия свят вече щеше да е на опашка за украинско оръжие. И тази увереност идва защото така говори учението на пастора Турчинов: молитвите за Украйна действат по-силно, ако са подкрепени с проклетия по адрес на Русия.

 

И например, в молитвата за военно-техническо сътрудничество с Турция украинското интернет издание «Хвиля» на 7 май миналата година цитира пастора: » Ние работм в посока за реализация на конкретни проекти и широк спектър задачи, в частност производството на бронетехника, ракетостроение, самолетостроение и други».

Съпроводено с проклятието: «…Кремъл правеше и прави всичко възможно, за да дискредитира Украйна както пред Турция, така и на международната арена, включително и посредством информационните «бомби» и кампании. При това, както винаги-шаблонно, обвинявайки Киев в нелегални доставки на оръжие за терористичните организации и за държави, които се намират под санкции».

 

Какво се е променило от тогава? Нищо. Пасторът все така си работи » в производствената част», а молитвите му както преди продължават да слагат палки в шасито на агресивната Русия. А пасажите за пакостите на Русия вече са съставили «златния фонд» на украинската журналистика.

 

Обаче бедата на тази осъзната «църква «е в това, че в света съществува не само проклетата » страна-агресор».

Турция е меко казано, удивена от пропагандата за успехите във военно-техническото сътрудничество с Украйна, за което даже не е подозирала. И започва да се мъчи с догадки: а не я ли използват не само за реклама, но и като прикритие на нелегалните доставки на украинско оръжие за кюрдите?

За да си изяснят какво точно става, турските власти се опитаха да проследят каналите на закупуване на оръжие. За целта, служители на вуншното министерство на Турция работят под прикритието на частни предприемачи и представители на про-кюрдски организации.

 

 

Към днешна дата вече има данни, сочещи, че с закупаването и изпращането на оръжия от Украйна в Турция се е занимавало лицето  Урфа Байдаш Махир Девриш, роднина на семейство Буджак, което пък отговаря за контрола на свързаните с криминалния свят кюрски общности в Турция и оказва материална помощ, както и помощ с човешки ресурси в подкрепа на кюрдите воюващо на страната на ИДИЛ в Сирия.

 

До 2011 година, въпросният господин се занимава с доставки на оръжие в Турската република, като официално си сътрудничи с Укроборонекспорт.

Въпросът е само в това, защо Украйна предпочита пред скромните успехи в официалното военно-техническо сътрудничество » черния» пазар за търговия на оръжие?

 

Преди всичко, защото безвъзвратно се е превърнала в инструмент за държавите, чийто национални интереси обхващат целия свят. 

Поражението в Сирия кара САЩ да създава ситуация на управляем хаос в целия регион, за да се получи така, че в Сирия няма победители, но всички без изключение са претърпели поражение, влизайки в безкрайни конфликти. И в този процес се е намерила малка подходяща рола за Украйна.

Освен това, търговците на оръжие от Украйна ползват схемата за «префасониране» на складове. Цялата система на похищаване на оръжие и техника, изисква спешната им реализация. Затова по всякакъв начин се опитват да пробутват родната си украинска продукция. И така работи в «посока на реализиране на конкретни проекти» украинският пастор Турчинов- голяма част от които, разбира се нелегални.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;