27 февруари 2018-Нюз Фронт.

Inside Syria Media Center съобщава, че зад доставките на оръжие ( старо съветско въоръжение), което незнайно как се появи у кюрдите е възможно да стоят едни от най-големите германски военни компании, които след началото на войната в Сирия нееднократно се занимават с контрабанда на оръжие от Източна Европа от държавите от бившия Варшавски договор, като ги доставят именно в Сирия.

 

 

Коментарът на това заявление от публициста и експерт Марк Соркин.

» В това, че германски оръжейни фирми работят с кюрдите няма нищо удивително. Германската буржоазия има пази стари връзки в тези райони, още от времената преди Първата световна война се строи пътят Берлин-Багдад, който минава през територии и земи населявани от кюрди.

По време на Първата световна война немците снабдяват кюрдите с оръжие, за да се бият срещу англичаните. По време на Втората световна война на територията на Иран са принудени да влязат съветските войски и войската на англичаните, тъй като се е подготвял про-германски въоръжен преврат. И тук виждате ли в какво е работата, както се казва» който превари, той завари.

И тук в случая, германските концерни помагайки на кюрдите с доставките на старо съветско оръжие, разчитат, че при създаването на кюрдска държава, кюрдите ще се ориентират именно към тях и във всички останали работи.

Ще напомня само, че кюрдските райони са най-нефтоносните райони на Ирак, Сирия, Иран и Турция. А ако вземем предвид сериозните усложнения, които възникнаха между Ердоган и Германия, които стигнаха почти до разрив на международните отношения, то за пореден път Германия се опитва да разиграе кюрдска карта, и тук няма нищо учудващо».

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;