Никой по-добре от Тръмп не е способен да реже клона, на който стои, пише La Vanguardia.

Той отново демонстрира това, когато предложи да се даде оръжие на учителите в училищата, изненадвайки всички още повече с поредния си пост в Туитър.

«Ако целта на Русия е била да създаде разногласия, безредици и хаос в САЩ…, тя изпълни и най-смелите си мечти. В Москва ги заболяха коремите от смях», цитира изданието написания от Тръмп отговор на обвиненията срещу 13-те руснаци за намеса в президентските избори.

If it was the GOAL of Russia to create discord, disruption and chaos within the U.S. then, with all of the Committee Hearings, Investigations and Party hatred, they have succeeded beyond their wildest dreams. They are laughing their asses off in Moscow. Get smart America!

Според автора на статията, целта на дейността на небезизвестната Агенция за интернет-изследвания е била да се посее раздор, да съдействат за ръста на екстремизма в САЩ и да помогнат на Тръмп да задмине Хилъри Клинтън в президентската надпревара.
Авторът твърди, че «никога по-рано руснаците не са правили толкова успешни вложения, дори по времето на студената война и КГБ».
 Според него, Путин и неговите съидейници сами не са повярвали, доколко добре е сработила тази «шега».
 «Путин използва кибервойната, за да провали северноамериканската политика, да разпространи фалшиви новини, да помогне за избирането на кандидата на хаоса — всичко с цел да отслаби нашата демокрация», цитира  La Vanguardia думите на журналиста от The New York Times Томас Фридман.
Изданието твърди, че в САЩ се «промиват мозъци», но това не се случва от Русия.
Авторът на статията отбелязва, че, според него, политиката на САЩ е «била продънена отвътре», и именно вътре в страната се създават болшинството фалшиви новини.
 «Руските тролове дори не се е налагало да прилагат нови идеи или да убеждават някого в нещо. Всичките им действия бяха призвани само да «потвърдят поривите на някои пришълци, които вече бяха решили да дадат глава си за оранжевия марсианец».
Според автора на статията, най-тревожно е не това, което Русия направила, а това, колко малко й било нужно да направи, за да може «такъв кретен, като Доналд Тръмп», да победи на президентските избори в САЩ.
При това в Русия все повече са доволни от това, че всички най-смели мечти на КГБ най-накрая се изпълнили и, според автора, Москва още повече се весели от факта, че в САЩ считат, че за това е виновна Русия.

 Но колкото и изобретателни да са руските тролове, малко е вероятно, че те ще успеят да задминат най-огромната шега в съвременната история: Доналд Тръмп, «основният сеяч на разногласията, безредиците и хаоса в САЩ и по целия свят», който се настани в Овалния кабинет, пише  La Vanguardia.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: http://www.lavanguardia.com/opinion/20180225/441054207474/moscu-de-fiesta.html

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;