24 февруари 2018- Нюз Фронт.

Руският президент Владимир Путин връчи Звезда Герой на Русия на съпругата и родителите на пилота Роман Филипов.

 

 

« Животът на човек е само един. И ако той е готов да пожертва себе си в интересите на народа си, това е най-висшето проявление на героизъм. Той влезе в неравен бой с терористите. Не се предаде, не отстъпи.

Нисък поклон. Благодарност за това, че сте възпитали достоен син. Руски офицер. Син на Родината си».

Самолетът Су-25 управляван от руският пилот Роман Филипов беше свален от терористи в сирийската провинция Идлиб.

Самолетът е атакуван на 4 хиляди метра височина, поради което руският пилот катапултира и се приземява на територия контролирана от терористите.

Терористите започват да го обстрелват още във въздуха, целейки се в парашута му, след като не успяват, водят обстрели вече по земя и го обграждат.

Руският пилот в Христова възраст, който остава безсмъртен в съзнанието на Русия и Сирия, до последно води неравна битка с джихадистите. След като разбира, че е обкръжен, Роман Филипов се самовзривява с граната, за да не попадне в ръцете на врага. Защото руснаците никога не се предават в бой.

Новината за трагичната му и героична смърт, трогва хората от всички краища на света, а видеото от последния му бой се разпространява по всички социални мрежи, просълзявайки милиони.

За страната си, за семейството си, Роман Филипов завинаги записва името си като герой и достоен син, до последно бранил мира от злото на тероризма.

Героите не умират. Вечна памет.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;