Действията на администрацията на президента на САЩ Доналд Трмъп подриват спазването на правата на човека в страната и в света. Това се казва в ежегодния доклад на международната организация Amnesty International.
«В САЩ президентът Тръмп, без да губи време, премина от противозаконната риторика на дискриминация и ксенофобия към конкретни действия, което заплаши със сериозен регрес правосъдието и свободите», се казва в документа.
В организацията отбелязват, че американският лидер е подписал «серия от репресивни административни укази, които са заплашвали с нарушаване правата на милиони хора както в САЩ, така и зад граница».
«Многобройните обществени инициативи и политическата опозиция в САЩ се съпротивляваха на някои аспекти от политиката и решенията на Тръмп, които рушаха спазването правата на човека, в това число с опити да се забрани влизането в САЩ на хора от няколко държави главно с мюсюлманско население и да се ограничи броят на бежанците, имащи право на глас в страната», заявиха от Amnesty International.

Правозащитниците обърнаха внимание на това, че несправедливите действия на президента на САЩ особено са подчертали текушата криза с бежанците в Централна Америка.

През февруари 2017 година  Amnesty International нарече «отровна» риториката на Тръмп, а също «опасна за света».

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ;