Въоръжен мъж беше задържан при мащабна полицейска операция в тополовградското село Орешник, съобщава БНР. Преди да бъде задържан, 35-годишният Иван П. е открил стрелба, добавя Националното радио. В операцията са участвали и барети от Специализирания отряд за борба с тероризма, и служители на отряд «Кобра».

Иван П. Е служил преди 4 години във Френския чуждестранен легион. След завръщането си се е занимавал с дърводобив, разказват негови съселяни. Според хората от Орешник Иван бил добър човек, но понякога избухвал.

Преди задържането му е бил изготвян профил, казал директорът на полицията в Хасково комисар Ангел Цанков пред БНР и уточнил: «Лицето е обучавано за войник, да оказва съпротива, да напада, да използва огнестрелно оръжие, взривни вещества. Въоръжен и опасен, човек, който застрашаваше живота на колегите при евентуално задържане».

Във вторник вечерта МВР съобщи, че служители на полицията са провели операция на територията на тополовградското село Орешник, предава и БГНЕС. Още във вторник полицейски екип потърсил за справка по преписка 35-годишен жител на селото, но мъжът отказал да излезе, заключил се в дома си, отправил заплахи към служителите на реда и произвел изстрели с огнестрелно оръжие. След обсадата мъжът е задържан. За случая е уведомена .прокуратурата.

Мъжът имал 3 законни оръжия. При ареста си мъжът подметнал, че в имота му ги чакат «изненади»., разказва и Би Ти Ви.Тъй като за 5 години в Чуждестранния легион се смята, че той е получил добра подготовка във взривните материали, на мястото тази сутрин работели вече сапьори.
Арестуваният прекарал нощта в РУ-Харманли и днес ще бъде конвоиран до имота за процесуално-следствени действия.
Според Би Ти Ви той се занимавал с дървосекачество, като заради това е имал проблем с горските, но само това и по-рано прекратено разследване за убийството на кон били случаите, в които той е бил в полезрението на властите.

Тагове: ; ;