Превод:

Нападението над дипломатическата мисия на САЩ в Бенгази в Либия през 2012 година повлече след себе си лов на вещици в Америка, която оглавиха десните (така очевидно наричат Републиканската партия в САЩ, бел.ред) с цел да обвинят президента Обама и държавния секретар Хилъри Клинтън в нежеланието да видят признаците, които биха помогнали да се избегне инцидентът, а и в стремеж да изкривят информацията за това.

Скоро след терористичния акт в потвърждение на опитите на десните СМИ да вдигнат колкото се може повече шум около случилото се комикът Стивъk Колбер пусна пародия на техните новини.

Според професора по международни отношения от Пенсилванския университет София Макленън, историята с Русия е “истински скандал”, а около терористичния акт в Бенгази просто били направили от мухата слон.

Вероятно, пише изданието, някои са възприели твърде радостно новината, че в резултат на разследването на спецпрокурора Робърт Мюлер няколко руснаци най-накрая са били обвинени за “намеса” в американските президентски избори през 2016 година.

Но именно затова, че в случая с Русия има доказателства за нейните “връзки” с Тръмп, а също “опити да повлияе върху гласуването” (няма подобни доказателства, бел.ред.), левите (очевидно това е Демократическата партия на САЩ, бел.ред., OMG) трябва да прекратят да отделят такова голямо внимание на тази история, твърди аналитикът.

Скандалът около Москва и изборите е по-лош от инцидента в Бенгази (тогава озверялата тълпа от Либия, която бе подкрепяна от САЩ, уби американския посланик, каква ирония на съдбата, бел.ред.), защото “прекалено голямото внимание ще прерасне в лудост”, заради която за често не по-малко важни въпроси практически не се информира обществеността.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: https://www.salon.com/2018/02/17/stop-obsessing-over-russia-election-scandal/

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;