Професорът по международни отношения от Пенсилванския унивееситет София Макленън твърди в изданието, че в резултат на скандала около Русия сред американското общество е разцъфнал истински маккартизъм.

Един от най-ярките примери за това, как тази “истерия е погълнала здравия разум, е “демонизацията” на комика Ли Кемп за неговото сатирично шоу  Redacted Tonight, което се излъчва във финансирания от руските власти канал RT.

Счита се, че щом предаването му излиза на руски канал, занчи това е “руска пропаганда”, пояснява аналитикът.

Нима антируската истерия е стигнал до това, че комикът, който има прогресивни възгледи и е против корпорациите, ще бъде считан за “руска марионетка”?

София Макленън подчертава, че тя е гледала няколко предавания на RT America и е стигнала до извода, че, освен новините, които, очевидно, имат проруска насоченост, редица шоу програми излизат в този канал само защото на тази интернет платформа не ги блокират корпоративните сили.

Освен Ли Кимп в RT работят и други водещи, които също имат прогресивни възгледи.

Това са бившият водещ от MSNBC Ед Шулц и лауреатът на наградата Пулицър в областта на журналистиката Крис Хеджес.

Техните предавания имат антикапиталистическа насоченост и отказват предсказуемите партийни политически игри, тези хора работят в канал, “който няма нищо против техните критични възгледи и не е подвластен на интересите на американските корпорации”, продължава аналитикът.

Самият Ли Кемп обяснява:

”Хора ме питат, защо Redacted Tonight се излъчва в RT, а не на някакви други канали…Ще ви кажа защо. Моите възгледи, които критикуват конверватизма и двупартийния корпоративен тоталитаризъм, въобще не се очакват с отворени обятия от каналите, които денонощно показват рекламата на Walmart».

Но вместо по-детайлно да се изучат предаванията на Ли Кемп и подобните му, на хората, които формират американското обществено мнение, им е по-лесно да запишат всички “прогресивни гласове” от RT America в огромния руски “черен списък”.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: https://www.salon.com/2018/02/17/stop-obsessing-over-russia-election-scandal/

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;