Президентът Румен Радев изглежда притеснен – преминава към лични нападки, защото няма аргументи. Това обяви в предаването „Тази сутрин” на Би Ти Ви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод нападките на Радев към премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.
Според него президентът е притеснен заради обещанията, които не е реализирал.

«Имаше пряко обвинение от президента Радев, че между Делян Пеевски и премиера има бизнес интереси», уточни лидерът на ПП на ГЕРБ.
Според Цветанов това е защитна теза, защото президента няма своите алтернативни решения. «Аз го оприличавам в политиката като завист», изтъкна Цветан Цветанов.

БСП и президентът говорят за несъществуващи проблеми, твърди още той. Нормално ли е президента да обижда български народни представители, че са беквокалисти, че пеят по-високо и фалшиво, запита Цветанов и допълни, че не вижда като нормално да има нападки към премиера Борисов, че ще поднася само шербет на международна делегация.

Цветанов похвали министър председателя, че не е отговорил на нападките. «Скандалите щяха да подтиснат всички тези политически успехи», категоричен е депутата.

Зад скандала с шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев зам.-председателят на ГЕРБ вижда политическа провокация.

Той уточни, че съдбата на шефа на касата ще се решава след среща на парламентарната група със здравния министър Кирил Ананиев и после, ако се налага – с Плочев. Настоящият управител на НЗОК бил предложен от отстранения здравен министър проф. Николай Петров.

Цветан Цветанов обяви, че има висок праг на търпимост и за него е важно да поддържа парламентарното мнозинство по повод думите на коалиционния партньор Волен Сидеров, че ако правителството падне заради Истанбулската конвенция, виновен ще е Цветанов.

Сега

Тагове: ;