Русия не само се намесва в изборите в САЩ, но сега си и позволява да разрушава олимпийските надежди на страната, пише The New York Post.

Поражението с 4:0 на националния отбор на Русия над съперниците им от САЩ бе възприето толкова болезнено, че треньорът на американския национален отбор Тони Гранато не подаде ръка на своя колега от Русия Олег Знарок за традиционното ръкостискане след края на мача.

Изданието отбелязва, че, според думите на експерта от телевизионния канал NBC Пиер Макгуайър, Гранато е изпаднал в ярост, когато руският отбор се опитал да увеличи преимуществото си по-малко от две минути преди края на играта. Тогава за победата на руснаците вече нямало никакви съмнения.

“Това не ми харесва. Резултатът беше 4:0”, цитира изданието думите на треньора.

За тази минута до края на играта американският защитник Мат Глирой бе отстранен – и руснаците пролучиха преимущество, пише в статията.

При това Знарок пуснал на леда една от спецбригадите с участието на Иля Ковалчук, което и предизвикало гнева на американския му колега.

“Продължавай да ги пускаш на леда, продължавай!”, крещял разяреният Гранато.

Изданието подчертава, че играта се състояла ден след обвиненията срещу 13 граждани на Русия, в това число близък приятел на Путин, и три руски компании по обвинения в намеса в американските избори.

Много от играчите на настоящия състав на отбора били членове на руския национален отбор, отстъпил на Олимпиадата през 2014 година от отбора на САЩ в резултат на мача, на който присъствал президентът на Русия, пише The New York Post.
Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: https://nypost.com/2018/02/17/furious-us-hockey-coach-skips-handshake-with-russian-coach/

Тагове: ; ;