Лавров към САЩ: Не си играйте с огъня в Сирия

Лавров към САЩ: Не си играйте с огъня в СирияВъншният министър на Русия Сергей Лавров при откриването на международния дискусионен клуб «Валдай» призова американската страна «да не си играе с огъня» в Сирия.
«Още веднъж призовавам нашите американски колеги да не си играят с огъня и да предприемат стъпки не на базата на потребностите на настоящата политическа конюнктура, а на базата на дългосрочните интереси на сирийския народ и на всички народи в този регион, включително на кюрдите», каза министърът.
Лавров отбеляза също, че Русия е обезпокоена от опитите да се разчлени Сирия.
«Такива опасения възникват при запознаването с тези планове, които САЩ започват да реализират преди всичко източно от Ефрат, на обширните територии между реката и външните граници на Сирия с Ирак и Турция», добави той.
По-рано Лавров подчерта, че действията на Вашингтон на територията на Сирия нарушават всички дадени по-рано обещания, а американската войска планира да се засели в САР.
На 15 февруари от руското външнополитическо ведомство заявиха, че действията на САЩ пречат за пълното ликвидиране на терористите на сирийска територия.

Коментари:

comments powered by HyperComments