Руските хокеисти победиха националния отбор на САЩ в мача в груповия етап на Олимпийските игри с резултат 4:0 и попаднаха на четвъртфинала, предаде  USA Today. Изданието отбелязва също, че американският отбор, за да влезе в четвъртфинала, трябва да победи в квалификациите, които ще се състоят следващия четвъртък.

Според олимпийските хокейни правила, в четвъртфинала влизат три отбора, които са първи в своите групи, и още един отбор, заел второ място с най-голям брой точки сред останалите.

Останалите осем отбора се състезават помежду си за четири места на четвъртфинала.

Изданието съобщава, че националният отбор на САЩ забележимо отстъпва по показатели на отбора на Русия.

В три от мачовете от групови етап Русия е успяла да вкара 14 шайби, а американците само четири, което представлява най-ниският показател в групата.

И макар американският отбор да превъзхождал руския по брой шайби, насочени към вратата на противника,, 29:26, отборът на Русия изглеждал «къде-къде» по-опасен, отбелязва изданието.

Две шайби във вратата на съперника отпратиха Николай Прохоркин и Иля Ковалчук, а вратарят Василий Кошечкин записа в своя актив поредния мач без шайба във вратата.

Петя Паликрушева

News Front

Източник: https://www.usatoday.com/story/sports/winter-olympics-2018/2018/02/17/ilya-kovalchuk-powers-russians-rout-over-team-usa-olympic-

 


Тагове: ; ;