Министър-председателят Бойко Борисов участва в официално откриване на официоза на Мюнхенската конференция по сигурността — вестник «Security Times», съобщи пресцентърът на Министерски съвет.
В изявлението си премиерът подчерта, че България винаги е залагала на ЕС и затова страната ни иска съюзът да инвестира в Балканите. Борисов акцентира, че средствата, които може да отпусне Брюксел за развитието на региона сега, са нищожни в сравнение с това, което би се дало, ако Европа забрави за тези страни и те попаднат под чуждо влияние.

«Коридор  номер 8 — София — Скопие — Тирана, коридор номер 4 — Солун — София — Будапеща — Братислава, коридор  номер 10 —  Мюнхен — Любляна —  Загреб — Белград — София — Бургас — Истанбул. Да се заложи на тези проекти, които свързват Западните Балкани. ЖП линии, магистрали и дигитална инфраструктура — и ще имате най-прекрасния регион в Европа от Адриатика до Черно море», каза българският министър-председател.
На събитието присъства и европейският комисар по въпросите на бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер, който приветства работата на премиера по темата за Западните Балкани. «Това, което правите за Европа, е много впечатляващо», отбеляза Йотингер. Той отправи пожеланията си за успех на премиера Борисов и българското правителство и подчерта, че България има шанса да интегрира страните от Балканите, които все още не са част от Европейския съюз, бта

Тагове: ;