Днес вечерта полицията установи личността на заподозрения в стрелбата в училището във Флорида и го арестува.

Той се оказа 19-годишният Николас Круз, бивш ученик от училището, който е бил изключен миналата година заради проблеми с дисциплината.

Това е още един случай, при който стрелецът се оказва свързан с учебното заведение.

Това заяви бившият комисар от полицията на Ню Йорк Бил Бретън.

БИЛ БРЕТЪН: При подобни случаи се използва словосъчението «нова норма». За съжаление, стрелбата в училищата вече е твърде много разпространена. Това е част от съществуващото в нашата страна безумие около проблемите с оръжието.
Ученик: Когато ходех в професионалноjf училище, алтернативно училище, той ми показа своя запас от оръжие и каза, че би му било весело да го използва.
 
 Друг ученик: Той винаги е бил безумно момче. Слушах го как казва: щял настъпи денят, в който той ще направи нещо. Явно, за съжаление, днес този ден настъпи.
Вестник  The Miami Herald съобщава, че минимум един учител е разпознал в заподозрения потенциална опастност, след като убиецат заплашвал ученици миналата година.
КЛИНТ ВАН ЗАНТ, бивши специалист от ФБР: Всеки път при подобни случаи още преди инцидентът се появяват признаци. Стрелците или разказват за това на някого, или пишат в интернет…Ние не забелязваме тази хора и отказваме да ги спрем навреме. Проблемът е в това, че не свързваме тези части от мозайката, не си правил съответните изводи, докато ужасната стрелба не се случи.
ТОМ КОСТЕЛО, кореспондент на NBC News: По време на стрелбата в училището в Колумбия, която се случи преди 20 години, както твърди ветеран от ФБР, най-често заподозрени са подрастващи или млади хора, които са маргинализирани и се увличат по насилието във видеоигрите или в интернет.
Превод: Петя Паликрушева
Източник:

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;