«E, аз се пошегувах…» Това е нормално за министър на външните работи на държава от ЕС.

Както всички вече сме убедени в това — на Запада не бива да се вярва.

Тези дни министърът на външните работи на Холандия Халбе Зелстра призна, че от 2006 година до момента е лъгал за разговорите си с Путин, по време на които Путин уж му бил казал, че планира да завземе Украйна, Беларус и Прибалтика.

Но се оказа изведнъж, че на на този среща, на която Путин уж говорил за горното, самият Халбе дори не бил присъствал — той бил в съседната стая и въобще дори не се е приближавал до Путин.

На базата на тези думи на холандския министър около 12 година вече се изгражда русофобската пропаганда и политика на Европа.

Увеличават се военните бюджети, изграждат се бази, провеждат се учения, нагнетява се истерия в медиите…

А се оказа, че всичко това е просто една обикновена лъжа. Измислица. Шегичка…

Никой не се изненадва, когато западните политици лъжат.

Значително повече сме изненадани, когато те внезапно започнат да говорят истината.

Или когато още по-рядко признават, че са лъгали.

Западните политици говорят истината само, когато това им е изгодно, а признават, че лъжат само, когато са притиснати до стената с факти и доказателства.

Или когато продължават да лъжат, но вече няма смисъл, поради изтеклите много години.

Това е стандартната тактика на западните политици — лъжеш, пускаш фалшива новина, а след това използваш фалшивата новина за аргумент за собствената си агресия.

Генерал Пауъл крещя за наличието на оръжие за масово поразяване на Садам Хюсеин и размяташе дори бурканче с бял прах в ООН, за да аргументира нахлуването на САЩ и НАТО в Ирак (вж снимката, ако си забравил).

Американската коалиция завзе Ирак, 1.4 милиона загинаха, главно мирно население.

Садам Хюсеин бе убит, а страната бе набутана в Средновековието.

Но за всичките тези години така и не откриха това зловещо оръжие за масово поразяване на Садам Хюсеин.

А САЩ са още в Ирак.

Дооглозгват държавата.

След това бившият премиер на Великобритания Тони Блеър заяви, че знае, че в Ирак нямало никакво оръжие за масово поразяване.

Блеър призна, че е излъгал собствения си народ.

И?

Някой ще върне ли живота на хилядите избити хора в Ирак?

Ще ги възкреси ли някой от САЩ или Великобритания?

Има и още факти, от миналото.

В нощта между 4 и 5 август 1964 година американците имитираха нападение над своя есминец «Медокс», за да аргументират нахлуването си във Виетнам.

 

На 31 август 1939 година нацисткото разузнаване извърши фалшиво «нападение на Полша над Германия» в Глейвиц, което послужи като повод за нацисткото нахлуване и окупацията на Полша от Третия Райх.

Преди това Хитлер сам си запали Райхстага, за да за обвини за това комунистите от България и да спретне в Германия масов терор срещу левите.

Още по-рано, на 15 февруари 1898 година американците взривиха собствения си брониран крайцер «Мейн» (USS Maine), което послужи за формален повод за началото на американо-испанската война.

Такива са основните идеологически принципи на западната цивилизация — за тях понятията «истина, справедливост, морал, етика, хуманизъм»…нямат значение.

Ако те считат, че за тях е изгодно, то късат с морала, ако въобще е имало такива наченки, късат договорите, късат споразуменията, съюзите, предават, предават, предават, лъжат, мамят, нахлуват, заграбват, оглозгват до кокал…

Ето с такъв вид хора се налага да живеем на една планета.

Затова, илюзиите за добрия Запад…- захвърлете ги. Няма такова чудо под слънцето.

Александър Роджърс

Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;