Изхождайки от това, че историята за това как в нощта на 7 срещу 8 февруари САЩ «са разгромили» в Сирия «руската военна колона на ЧВК «Вагнер», чийто бойци заедно със силите на Асад се опитаха да вземат контрола на нефтените местонаходища, които се държат от съюзниците на САЩ — Сирийските демократични сили  (SDF) начело с кюрдите», — трябва да се отбележи, че събитията изобилстват с невероятни факти и «правдиви» подробности.

Добавям още един любопитен щрих.

По-лошо от това няма накъде.

Преди 2 дена изданието Daily Sabah публикува статия под името «САЩ по погрешка нанесоха удар по кюрдите от Сирийската демократична коалиция в югоизточния регион в провинция Дейр ез Зор».

В статията се казва, че, според съобщения от сирийски проправителствени СМИ, въздушните сили на САЩ са извършили рейд в Дейр ез Зор и неумишлено са ударили по  SDF, уж заради  неправилно зададени координати.

Беше съобщено, че 300 кюрди са били убити от американските въздушни удари.

Понастоящем статията вече е изтрита. Но има скрин с нейното заглавие и първите абзаци. Нещо повече, нейните препечатки са се запазили в един от пакистанските сайтове.

 

Доколко това е истина, никой не знае. Особено, изхождайки то сложните отношения между Турция и САЩ с кюрдите.

Но, отчитайки, че истерията се нагнетява около темата за «руските загуби» в този регион и при същите обстоятелства — смея да предположа, че може да се е случило всичко.

И невероятният информационен шум относно «руските наемници» може да е само димна завеса, чиято цел е да се скрие нещо друго.

Например, американски блъф, откровена лъжа.

P.S.

Обърнете внимание на кого се позовават СМИ, публикувайки новината за «загиналите в Сирия».

Погледнете изданието. Истински лъжци. Нима може нормален човек да се позована на това, което виждате по-долу?!?!

Хайде, стига вече лъжи! Няма вече кой да ви повярва!

Юлия Витязева, специално за News Front

 

 

 

Тагове: ; ;