Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун каза, че е важно да бъде продължен климатът на помирение и диалогът между двете Кореи и изрази задоволство от посещението на севернокорейската делегация в Южна Корея във връзка със зимната олимпиада, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Агенциите отбелязват, че това е първото изявление на севернокорейския лидер във връзка с безпрецедентната визита на делегацията от Пхенян, включваща и неговата сестра, на Юг.
Според държавната агенция на КНДР Ким бил впечатлен от топлото посрещане в Сеул и от отношението, проявено към делегацията. Той дал «важни инструкции» за мерки, с които да се поддържа атмосферата на помирение и диалог, но без повече подробности.

Сестрата на Ким Чен-ун — Ким Йо-чен, предаде в Сеул покана към президента Мун Дже-ин да посети Пхенян в близко време. Мун засега не даде отговор на поканата от Пхенян. Той каза, че двете Кореи трябва да създадат условие за среща на своите президенти и призова за бързо подновяване на диалога между Северна Корея и САЩ, бта

Тагове: ; ;