13 февруари 2018- Нюз Фронт.

Урокът по родолюбие, който създателят на «Двор на Кирилицата» Карен Алексанян разказва с делата си е, че имаме с какво да се гордеем, и какво да почитаме.

Единственият в света паметник на просветителското дело на светите братя Кирил и Методий, овековичил Кирилицата, днес продължава будителската мисия.

Създаването на » Дворът на Кирилицата» вдъхва нов живот не само в Първопрестолна Плиска, но и дава надежда за възраждането на българския дух. А именно днес имаме огромна необходимост от това.

» Дворът на Кирилицата» напомня кои сме и какво наследство са оставили предците ни, за да не се изгубим в суетата на чужди псевдо-ценности.

На 14 февруари, наложено звучи чуждият католически празник » Свети Валентин», който незабелязано се промъква в културата ни.

Но всъщност на 14 февруари ние почитаме успението на Свети Кирил- един от братята на които дължим Азбуката си. И е редно децата ни да знаят това.

Миналата година, когато се навършиха 1148 години от успението на Свети Кирил за първи път празникът беше почетен  официално в » Дворът на Кирилицата», за да бъде превърнато честването му в традиция,както обещава и самият създател на единствения в света » Двор на Кирилицата», Карен Алексанян

 

«Музеят на Кирилицата е единственият в света и не е нормално точно ние да не честваме успението. Също така е естествено, че точно ние го правим това. Обещавам, че това ще се превърне в традиция“

 

 

 

Така че, на 14 февруари България отбелязва успението на Свети Кирил, а не денят на влюбените, и това е важно да се знае.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;