Съветникът на президента на Палестина по международните отношения и външнополитическите въпроси Набил Шаас заяви, че главата на страната Махмуд Абас има намерение да обсъди с руския лидер Владимир Путин новия формат на мирния процес с Израел.
Това съобщи РИА Новости.
«В понеделник, когато нашият президент ще се срещне с президента Путин, това ще бъде тема номер едно в нашия дневен ред», каза Шаас.
Той добави, ча палестинската страна би приветствала свикването на голяма конференция в Москва, която да ознаменува началото на многостранен формат за регулирането на ситуацията с Израел.
Съветникът на Абас отбеляза, че САЩ няма да бъдат изключвани от процеса, но монополът на американците по дадения въпрос повече няма да съществува и Вашингтон ще бъде само една от страните по време на преговорите.
«Вече става въпрос за международен формат, който ще се базира на международното право и международния консенсус по отношение на Палестина вместо едноличното американско участие в управляването на близкоизточния мирен процес. Америка тотално застана на страната на Израел», заяви Шаас.

Тагове: ; ; ; ;