12 февруари 2018- Нюз Фронт.

По време на авиоудар в Сирия, изпълняван от коалицията възглавявана от САЩ е загинал активистът от организацията

» Друга Русия» Кирил Ананиев. Това съибщи за РИА Новости координаторът на организацията Александър Аверин.

 

снимка: © РИА Новости / Михаил Алаеддин

 

Той добави, че по-рано, загиналият Ананиев е бил доброволец в Донбас, а по-късно заминава в Сирия.

» Той никога не е бил официален военнослужещ»,- отбеляза Аверин.

В нощта срещу четвъртък алиансът възглавяван от САЩ съобщава за » непровокирана атака» от страна на сирийските правителствени войски ( които са си на собствена територия все пак и бранят страната си) срещу  щаба на» Сирийските демократични сили»* ( * нека не ви подвежда «сирийски» в името на организацията, която се подкрепя фактически от САЩ, за да разпалва конфликти и да дестабилизира ситуацията). Ето ти и американски повод за нападение и нанасяне на авиоудар, както се случва впоследствие.

В американското заявление се твърди, че коалицията била нанесла ответен удар » за да отрази акта на агресия по отношение на партньорите, участващи в борбата срещу ИДИЛ».

Въпреки че, акт на агресия е въобще това, че САЩ се намират на сирийска територия и нанасят удари, без никой да ги е викал или канил там.

А приказките за «борба с тероризма» отдавна не са аргумент, тъй като неведнъж беше разкрита и показана причастността на САЩ във въоръжаването на терористи, а не на борба с тях.

Според данни на руското Министерство на отбраната, авиацията на коалицията възглавявана от САЩ е атакувала сирийски опълченци, които са провеждали операция срещу «спящи» терористични клетки. А кой помага на терористите?- правилно, тези, които нанасят авиоудари по Сирия и често допускат грешки- я мирен район, я училище.

В резултат на поредния авиоудар нанесен от коалицията възглавявана от САЩ са ранени 25 души. От военното ведомство на Русия заявиха, че действията на САЩ за пореден път демонстрират истинските цели, които преследва алианса намирайки се в Сирия. Както отбелязаха от ведомството, международната коалиция не се бори с ИДИЛ, а се стреми да превземе икономическите активи на страната и действа на територията на Сирия без съгласието и против волята на официален Дамаск.

Предстои близките на загиналият руски гражданин да вземат решение за сбогуването с него. Загиналият е оставил жена и деца.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;