Холивудският актьор Робърт Де Ниро разкритикува американските власти за позицията им относно проблемите с климатичните проблеми и глобалното затопляне, съобщава  Fox News.

По време на речта си пред Световната правителствена среща (World Government Summit) в Дубай Де Ниро припомни, как главата на Агенцията по охрана на околната среда на САЩ Скот Прюит е заявил, че изхвърлянето на въглероден двуокис вероятно не е причината за глобалното затопляне, а климатичните промени могат да са от полза на човечеството.

«Сега ви говоря за моята собствена държава, Съединените американски щати.

Ние не обичаме да говорим, че сме «изоставаща» страна, така че нека да кажем, че на този етап страдаме от временно умопомрачение», цитира телевизионният канал актьора.

Според Робърт Де Ниро, който по-рано нарече действащия президент на страната си Доналд Тръмп «дяволски идиот», САЩ имат шанс «да се излекуват» от недъга, ако народът гласува против «опасния си лидер».

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: http://www.foxnews.com/entertainment/2018/02/11/robert-de-niro-says-us-suffering-temporary-insanity-slams-trumps-climate-c