Екс-агент на ЦРУ: САЩ са последната и най-добра надежда за Земята»

Екс-агент на ЦРУ: САЩ са последната и най-добра надежда за Земята"Докато американците не започнат да действат, затвореният кръг няма да може да се разбие и Русия няма да бъде спряна, това твърди в изданието екс-агентът на ЦРУ Хьорд, която е настоящ конгресмен.

Той настоява да се създаде истинска национална стратегия в САЩ за борба с дезинформацията, за да могат американците да се противопоставят на продължаващата дезинформационна кампания на Русия.

Тази стратегия  трябва да обхване правителството и гражданското общество, да може със съвместни усилия всички да се противопоставят на руската заплаха над американската дипломация.

На сходни принципи трябва да се провежда и стратегията на Министерството на националната сигурност на САЩ за противодействие на насилствения екстремизъм, обществото също трябва да се фокусира над ясното осъзнаване на заплахата и методите за борба с нея.

Понастоящем има едновременно няколко инициативи за развенчаване на дезинформацията както в САЩ, така и зад пределите на страната, пише изданието.

 Facebook, Twitter, и Google дадоха показания в конгреса в САЩ за своите усилия, а различни организации също предприеха инициативи по въпроса.

Освен това, започва разработката на материали, които ще позволят на хората да оценят достоверността на новините и източниците на информация.

Екс-агентът твърди, че макар всички тези мерки да са много важни, всичко това трябва да се обедини в една национална стратегия за борба с дезинформацията, произлизаща от чужди държави.

Успехът по внедряването на дадената стратегия, според него, зависи от три ключови фактора.

Първо, трябва да се определи координатор.

Второ, трябва да се разпределят конкретните роли и задължения.

Трето, трябва да се определят възможностите на инфраструктурата за постигане на целите.

«Когато губим вяра в нашите демократични институции, ние ставаме неспособни да използваме главните ни сили — силата на вдъхновението», казва Хьорд, подкрепяйки Линкълн в думите му, че САЩ «са последната и най-добра надежда за Земята», както и Рейгън, който нарекъл САЩ «спящият град на хълма, чиято светлина служи като фар за свободолюбивите хора по целия свят, а и Кенеди в това, че той характеризирал американците като «стражи на крепостните стени на свободата».

«Няма по-добър начин да се противопоставим, от това да обезпечим транспарентността, да се доверяваме един на друг и да работим заедно. На карта е поставено бъдещето на нашата демократична система», пише Хьорд за  The Atlantic.
News Front
Източник: https://www.theatlantic.com/politics/archive/2018/02/russia-is-our-adversary/552962/

Коментари:

Зареждане ...