По време на работното си пътуване по отбранителните предприятия от Далечния Изток заместник министърът на отбраната на Русия Юрий Борисов направи удивително изявление.

От завод «Звезда» в Далечния Изток след три години Тихоокеанският флот на Русия може да получи едновременно четири атомни подводни крайцера от проекта 949М «Антей» с високоточни ракети с голям радиус на действие «Калибър-ПЛ».

Изпреварвайки всички графици, на бял свят ще се появи първият от четирите модернизирани тихоокеански «Антеи» — атомният подводен крайцер «Омск».

В строя в ускорени темпове се връщат останалите «Антеи».

Ролята на американските самолетоносачи мълниеносно пада.

И това се признава от самите задокеански експерти, които твърдят, че изграждането на нови «плаващи летища» има смисъл само тогава, ако те продължат да участват във войни от типа на тази, които днес се вихри в Сирия.

Според американските специалисти, за новата голяма война, самолетоносачите не вършат работа.

Русия и Китй имат брегови ракетни комплекси с голям радиус на действие в рамките на стотици и хиляди километри, което не позволява на ударните групи на самолетоносачите безнаказано да се приближат до бреговете на противника по никакъв начин.

В съвременния свят расте факторът неядрено сдържане.

Притежавайки голям арсенал от съвременно високоточно оръжие, това позволява гарантиран  и внезапен удар по който и да е враг с неприемлива за него вреда под формата на разрушени заводи, АЕЦ, мостове, пунктове за управление и връзки, летища и пр.

Именно САЩ са особено чувствителни към такъв вид заплаха.

Колкото по-бързо  и по-скрито достави Русия крилати ракети тип «Калибър» по-близо до бреговете на САЩ, толкова по-добре.

Нека американците да изпитат същите чувства, които изпитват руснаците, виждайки активното изграждане на военни бази около границите на Русия.

News Front

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ;