Руският Су-25 е можел да бъде свален само с обновения модел на американския ПЗРК.

Директорът на списание «Арсенал Отечества» Алексей Леонков твърди, че тези бързина, с която представителите на Пентагона буквално в първите часове след катастрофата на самолета изведнъж започнали да опровергават дори най-малката вероятност за тяхна съпричастност към инцидента, е показателна.

Според него, точно военните от САЩ са изпитали върху руския самолет новата си система «Стингер».

«Американците в момента доработват «Стингерите», за да могат ракетите им да пробиват топлинните капани на самолетите. Има подозрение, че по руския Су-25 точно са изпробвали новата зенитно-ракетна система, която игнорира системите за защита. Затова терористите не показаха във видеото момента на удар на ракетата по самолета.

Ако в резултат на разследването се установи, че касетите с топлинните капани на Су-25 са празни, това ще означава, че срещу него е използвана новата система».

Американската следа около свалянето на руския Су-25 се забелязва и от страна на други експерти.

Според турските журналисти, руският самолет би могъл да е свален над Идлиб от обновения американски ПЗРК, попаднал в ръцете на терористите чрез кюрдите, снабдявани от САЩ с оръжие.

Турските журналисти твърдят, че руският самолет е бил свален точно от новия американски зенитно-ракетен комплекс. Според тях, това се доказва от решението на Доналд Тръмп да подпомага с въоръжение патриотичната «сирийската опозиция». По-късно, според турските журналисти, Вашингтон доставил на YPG ПЗРК на товарни автомобили в рамките на военна помощ.
В този смисъл действията на американците, които се опитват да сблъскат Русия с Турция, за да възстановят позициите си в Близкия Изток, изглеждат на пълно логични, твърдят турските журналисти.
Доставяйки ракетни комплекси на кюрдите САЩ се опитват да превърнат Идлиб в зона на своите операции, целенасочено разбъркват картите, подхвърлят на контролираните и финансирани от тях военни части и ги превръщат в мишени за унищожаване.
Вестник «Сабах» подчертава, че със своите действия Вашингтон иска да затвори сирийското въздушно пространство чрез Русия, за да може да застави Турция да напусне Африн.
При това за САЩ абсолютно не е важно по кого ще се стреля — по Русия, по Турция или по Иран, завършва турското издание.
News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;