5 февруари 2018-Нюз Фронт.

Два масови протеста срещу миграционната политика на Берлин се състояха в Германия миналата седмица: в Котбус и Канделе.

 

За град с население 100 хиляди души протеста в Котбус ( 80 км от Берлин) си е внушителен. Според оценките на властите на улиците са излезли над 2,5 хиляди граждани, но колоната вървяща по улиците изглежда безкрайна.

 

Последната капка, която прелива чашата на немското търпение и вади хората на улиците е поредния случай на мигранстско насилие- нападение над малко дете извършено от бежанец.

След случая, хората настояват да се прекрати приема на нови мигранти. Напрежението расте допълнително и от факта, че негласно медиите имат забрана да пишат и показват случаи на насилие от страна на мигранти, за да не се насаждат предразсъдъци. Но докато Германия се опитва да изглежда пример за подражание за цяла Европа, като толерантна и отворена, в страната се наблюдава рязко увеличение на престъпления: нападения, побой, изнасилвания и дори убийства.

 

В Канделе, немците също се сблъкват с насилие: 15 годишната Миа е зверски убита от мигрант от Афганистан.

След убийството на Миа протестните настроения се накаляват още повече заради «толерантното» отношение на градоначалника. По твърдения на местната преса, кметът бил повече загрижен да не се появят ксенофобски настроения и се опитал да скрие информацията, че убийството е извършено именно от мигрант.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;