5 февруари 2018-Нюз Фронт.

Загиналият руски пилот в Сирия Роман Филипов беше посмъртно награден със званието Герой на Русия.

Героите не умират… Светла му памет.

Депутатът от руската Дума Виктор Водолацки съобщи, че в района на провинция Идлиб, където е бил свален руския Су-25 с преносим зенитно-ракетен комплекс (ПЗРК) вече са влезли сирийски спецчасти.

 

 


» Ако бъдат открити елементи от същото ПЗРК, то по серийните номера и вида в близките дни ще знаем от къде е дошел този ПЗРК, и както се казва от коя фабрика е бил направен, и кой и по какъв начин и кога го е доставил»- заяви руският политик.

 

Според думите му, операцията на сирийските военни, които са вече на оглед в района, се прикрива от пилотите на Въздушно-космическите сили на Руската Федерация.

По-рано, заместник-председателят на комитета на Думата по отбрана Юрий Швиткин заяви, че партия преносим ракетно-зенитен комплекс е възможно да се доставяла на терористите в Сирия от други страни.

Представителят на Пентагона Ерик Пехон изключи възможността САЩ да са причастни към доставките на оръжие в Сирия

( въпреки че, те могат да си отричат колкото си искат, има не малко доказателства, факти и разследвания по темата, които ясно свидетелстват, че именно САЩ въоръжават терористите).

Новината за сваленият руски самолет облетя всички световни медии. В мрежата се появиха видеокадри от свалянето на самолета и дори кадри на които се чуват последните думи на руския пилот, който се самовзривява за да не попадне в ръцете на терористите с думите » Това ви е за момчетата» ( рус. «Это вам за пацанов).

 

Загиналия руски пилот  в Сирия, Роман Филипов, чието име научи целия свят беше посмъртно представен за званието Герой на Русия.

Появи се информация, че в свалянето на Руския самолет е възможно да е замесена Турция.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;