Пушков: САЩ отварят кутията на Пандора

Пушков: САЩ отварят кутията на ПандораПредседателят на Комисията по информационна политика към Съвета на федерациите на Русия  Алексей Пушков коментира доклада на Министерството на финансите на САЩ за отрицателните последици от евентуалните санкции срещу руския държавен дълг.
«Американското министерство на финансите нарече санкциите опасни срещу суверенния дълг на Русия … САЩ могат да отварят кутията на Пандора; те отново рискуват да отворят една от тях «, написа той на Twitter.

МИНФИН США назвал опасным санкции против суверенного долга России. Но и остальные санкции проведут к неблагоприятным сдвигам. США умеют открывать ящики Пандоры; они вновь рискуют открыть один из них.

 Според Пушков всички други ограничителни мерки във Вашингтон също ще доведат до неблагоприятни последици.

По-рано американското министерство на финансите предупреди за отрицателните последици от санкциите срещу държавния дълг на Русия.

Както съобщи «Газета.Ру», бившият руски министър на икономиката Евгений Ясин се е съгласил с Министерството на финансите на САЩ при оценката на последиците от санкциите срещу държавния дълг на Русия.