Русия посъветва правителството на Великобритания да престане да се отнася към нея като към злодей от филмите за Джеймс Бонд, след като високопоставен британски чиновник заяви, че Москва ще убие хиляди хора, нанасяйки удар по най-важните британски подводни комуникации, пише  Newsweek.

По-рано министърът на отбраната на Великобритания Кевин Уилямсън заяви, че руските кораби, според него, са много привлечени от подводната инфраструктура, която свързва Великобритания с Европа и чрез която милиони хора получават електричество и гориво.
«Какво им е намерението да направят, освен да мислят как да нанесат на Великобритания голяма вреда», заяви по този повод Уилямсън.
Не толкова отдавна британските военни също предупредиха за «заплаха» от страна на Русия, чийто кораби можели да «прережат подводните кабели» в Атлантика, за да получат превъзходство над армията на тази страна.
 Москва не възприе благосклонно тези изявления и обвини Уилямсън, че той черпи вдъхновение от шпионските романи от времето на студената война.
«Създава се впечатлението, че, когато министърът на отбраната на Великобритания е правил тези изявления, той вътрешно е считал, че снима нова серия за Джеймс Бонд», отбеляза по този повод официалният представител на руското МВнР Мария Захарова.
«Честно казано, подобни изявления — това е пълна дилетантщина», каза тя, добавяйки, че такива твърдения само пречат на подобряване на отношенията между Москва и Лондон.
Превод и редакция: Петя Паликрушева
Източник: http://www.newsweek.com/stop-treating-us-bond-villain-russia-tells-uk-after-warning-thousands-could-be-796171


Тагове: ; ; ; ; ;