Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин заяви, че новите антируски санкции ще бъдат приети в най-близко бъдеще.

Неговите думи  прозвучаха на фона на критиките от страна на законодателите, които разкритикуваха администрацията на Тръмп за това, че тя е е въвела ограничения в установените от конгреса срокове, пише  The Washington Times.

Мнучин също съобщи, че ведомството е извършило «невероятна» работа по съставянето на «кремълския списък».

В този документ се изброяват имената на руски политици и бизнесмени, така или иначе свързани с Владимир Путин, отбелязва изданието.

«При публикуването на този доклад маналата вечер ние не си поставяхме за цел въвеждането на санкции. Целта беше много детайлизиран анализ, който включва стотици страници, а на базата на този доклад ще бъдат предприети санкции», обеща министърът по време на речта си пред сенаторите.

При това той призова законодателите да обърнат внимание на секретната част от документа, на базата на която, според него, ще се състави санкционният списък.

Миналата година конгресът на САЩ прие закон, който задължи администрацията на президента да приеме нови санкции срещу Москва в началото на тази седмица.

Но в Държавния департамент решиха, че понастоящем тези мерки ще бъдат излишни, защото действащите ограничения вече са сдържащ фактор, припомня изданието.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: https://www.washingtontimes.com/news/2018/jan/30/treasury-secretary-steven-mnuchin-says-new-russia-/?utm


Тагове: ; ; ; ;